• PROGRAM: Luni - Vineri, 8.00 - 16.00
0238 565 356 acvaterm.rs@gmail.com
N. Bălcescu,1B Râmnicu Sărat, Buzău

SALUBRIZARE STRADALĂ

”Curățenia începe cu noi!”

SALUBRIZARE STRADALĂ

SC ACVATERM SA Ramnicu Sarat, desfasoara activitatea de maturat, spalat, stropit si intretinere a cailor publice, in Municipiul Ramnicu Sarat.

Prestarea activitatilor de maturat, spalat, stropit si intretinere a cailor publice, se va executa astfel incat sa se realizeze:
- continuitatea activitatii, indiferent de anotimp si conditiile  meteo, cu respectarea prevederilor contractuale;
- corectarea si adaptarea regimului de prestare a activitatii la cerintele beneficiarilor;
- controlul calitatii serviciului prestat;
- respectarea instructiunilor/procedurilor interne de prestare a activitatii;
- respectarea regulamentului serviciului de salubrizare aprobat de autoritatea administratiei publice locale, in conditiile legii;
- asigurarea capacitatii de transport al deseurilor stradale, a mijloacelor pentru spalat si stropit, pentru prestarea serviciului in intreaga arie administrativ teritoriala incredintata;
- indeplinirea indicatorilor de calitate a prestarii activitatii, specificati in regulamentul servicilui de salubrizare;
- asigurarea pe toata durata de executare a serviciului, de personal calificat si in numar suficient.

Maturatul manual se aplica pe carosabil, pe trotuare, in piete de desfacere a produselor agroalimentare, in locurile de parcare sau pe suprafete anexe ale spatiilor de circulatie, de odihna ori de agreement, conform ariei incredintate de beneficiar.

Maturatul mecanizat se realizeaza cu masini specializate, echipate cu perii cilindrice si/ sau circulare care vin in contact direct cu suprafata  pe care se executa maturatul si sistem de aspirare care colecteaza reziduurile rezultate ( pe ambele sensuri pe latimea de lucru a utilajului).

//acvaterm.ro/wp-content/uploads/2016/11/poza-salubrizare.jpg

Prestatia consta in efectuarea urmatoarelor operatii:

  • maturatul mecanic efectiv al suprafetelor de salubrizat;
  • descarcarea deseurilor colectate in autogunoiere si transportul acestora la depozitul autorizat.

Razuitul rigolelor se realizeaza anterior sau concomitent cu operatia de maturare.

Razuitul rigolelor consta in indepartarea noroiului, nisipului, prafului sau a deseurilor vegetale pe o portiune de 0,50 m de la bordura spre axul median al strazii.

Prestatia consta in efectuarea urmatoarelor operatii:

  • curatatul rigolelor cu razul sau lopata;
  • strangerea noroiului, nisipului, pamantului rezultat din razuire in gramezi depozitate la marginea trotuarului, care vor fi transportate in ziua efectuarii razuirii rigolelor cu utilajele adecvate la depozitul autorizat.

Operatiunea de spalare se executa atat pe partea carosabila, cat si pe trotuare, dupa terminarea operatiei de maturare si curatare a rigolelor.

Activitatea de intretinere a curateniei strazilor se efectueaza pe toata durata zilei si cuprinde operatiunile de maturat stradal, precum si colectarea si indepartarea obiectelor aruncate pe jos sau  in cosurile de gunoi si scrumiere, in scopul pastrarii unui aspect salubru al domeniului public.